2009. szeptember 15., kedd

A repjegy megvétele ment a leggyorsabban bementünk az első utazási irodába, ahol elég jó árat kínáltak, ahoz képest amiket az interneten láttunk, így rögön le is csaptunk rá. Persze meg is fizettünk a kapkodásért. Másnap cserélhettük el a napokat ugyanis azt elfelejtettük, hogy így 93 napra jönne ki az utunk hossza, ami azért gáz, mert a vízum 90 napos vagy fél éves lehet. Ha viszont fél éves akkor kb 100 fonttal több, így került sor a dátum átírásra, hozzá kell tennem, hogy a srác az irodában nagyon jó fej volt, hiszen elvileg a jegyünk nem változtatható.
A vízumot interneten intéztük, ami gyorsabb és olcsóbb megoldás, mint a követségre menni. Az ár felét neten keresztűl a másik felét a hanoi reptéren kell majd kifizetni. Ezt a Peti intézte remélem bejutunk az országba....
Az utunk idáig való elintézése kb 2 nap alatt megvolt, aztán nagy semmittevés...több mint 3 hónapon át nem csináltunk semmit... Jobban mondva igen.. Felmondtuk a lakásunkat, ami nem is volt olyan egyszerű a felmondási idő, ugyanis itt Londonban a beköltözési időtől számított 8 hónap nem 6, ahogy egyébként a szerződésben áll, jó tanács mindig olvassátok el a kisbetűs részt ha lakást béreltek! Aztán jött egy sokkal komolyabb gond, begyulladt az achilles inam, nem tudom volt e már valakinek, de senkinek nem kívánom. Május elején történt és szeptemberig nem sokat tudtam járkálni, az első hónapban lábra állni is alig bírtam, aztán bicegtem...az itteni orvosok meg adtak fájdalomcsillapitót rá és ezzel le is tudtak....no de a lényeg, hogy most már sokkal jobban van a lábacskám és remélem bírni fogja az utat.
2 nagy hátizsákot viszünk, kevés cuccot, hiszen kint elvileg minden olcsó, meg kinek van kedve annyi mindent cipelni. Szállást csak az első 2 napra foglaltunk le, hallgatva többek javaslatára, jobb ha az ember látja amit lefoglal hiszen a választék is bő lesz.
1 hete megkötöttük a biztosítást is, akartunk külön a kameráknak is de persze olyat nem lehetett.
Ja igen és beoltattuk magunkat. A szükséges oltások: Hepatitis A és B, tetanusz, tífusz, veszettség, sőt még malária gyógyszerünk is van ha netán fertőzött területre kerülnénk.
2 nappal ezelőtt tönkre ment a laptop, nem akartam elhinni, hogy pont az idnulás előtt... de hál égnek máma sikerült kicserélni a merevlemezt...Mindketten felmondtunk a munkahelyünkön. Sokan persze furcsálták, kissé merésznek tartották a döntésünket, de hát mindenki saját életének a kovácsa és ugyebár az élet akkor szép és teljes igazán, ha az élményekben gazdag...

Nincsenek megjegyzések: