2009. október 12., hétfő



Tegnam a Cuch Pung nemzeti park volt teriteken. Kora reggel mar izzitottam is a vasat, a park 60km-re volt a szallasunktol. Eros volt a forgalom, autok szinte semmi, csak kamionok, koszallito teherautok meg rengeteg biciklis, robogos. Kicsit ugy ereztem magam mit egy szamitogepes jatekban, barki barhonnan johet es jon is, pl motoros lazan szembe, biciklis oldalrol kamionos is atvag siman az uton flegman nyomva a dudajat. Kozben mindenfele dolgokkal probaljak a figyelmememet elterelni pl robogo hatso ulesere pokkal odaerositett bontott diszno, vagy 3 db porkolt malac, vagy 5 fos csalad, vagy csak egy bananfa keresztbe. Kozben Csili sikonyal hatul hogy lassabban, persze hasztalan, nem hallok semmit mert hangosan dudolom a Night Rider zenejet. A parkban a jarmuforgalom helyet az allati forgalomra kellett figyelnem. Az erdekesebbek kozul talan erdemes kiemelni a lassitst, jobbrol jaguar atvonulas varhatot, vagy a bivaly atvonulasossat. De a legerdekesebb a felkialto jeles atvonulasos tabla volt, itt mar tenyleg lassan mertem csak menni, nehogy ranktaposson egy golem :)
A parkban meglatogattuk Vietnam egyeduli majom rehabjat. 150 maki elvezi a termeszet kozeli lakohelyet. A tobbseg kolonbozo fajta gibbon, akik serulten kerulnek ide, vagy itt paroztatjak oket. Sajnos a teknocos rehabba nem tudtunk bemenni, mert atepites alatt van, de tettunk egy hatalmas setat az erdoben, majdnem atertuk a legoregebb fat es fotozkodtunk krokodilokkal is.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Et a fa döbbenetes. Látom, de nem hiszem. Nagyon szerencsések vagytok.
Szeretem, ahogy írtok. Megtelnek élettel a képek. Közben mi is okosodunk, ahogy a ti szemetekkel kicsit a képek mögé is bekukkanthatunk.
Puszi Anyucse

Névtelen írta...

Péti, ahogy nézel ezen a fotón, a vadállatok biztosan elmenekülnek.