2009. október 12., hétfő

Utunk során egyre több érdekességbe bukkanunk, és folyamatosan az jár az eszünkbe, hogy mennyire más világba is csöppentünk. Míg Magyarország népessége folyamatosan csökken, itt szinte minden 10. nő terhes, tucatnyi gyerek játszik az utcán, és egy családban nem ritkaság az 5-6 gyerek. Amint besötétedik, a nők pizsamába bujnak és ugy folytatják minden napi munkájukat. Már készül a képsorozat a pizsi divatból. Azt is hallottuk, hogy nem ritkaság a kutya az étlapon, én még ezzel nem találkoztam, de azt sikerült megállapítanom, hogy csupán egyfajta kutyus, egy farkasféle ugat errefelé. A kutyák helyett a macskákat tartják pórázon.
A pincérek eléggé feledékenyek, rendelhetsz kedved szerint de, hogy ténylegesen mit kapsz, az már más tészta, a jó része az, hogy éhesen nem távozol az asztaltól. Szalvétát nem nagyon ismerik, ehelyett WC papír van betekerve egy kis tasakba. Papírzsepiként csupán egy vékony papírszalvéta félét használnak, ami kb egy fél orrfujásra elegendő.
Azt már említettük, hogy az utcán árulnak mindent. Láttunk már kacsa, csirke eladást. A kis állatok ott kuksolnak a bicikli összeeszkábált ketrecében. Van bicikli trafikos is hatalmas hangfallal, üvölt belőle a tucc-tucc zene, és csupa hasztalan dolgot árul. Számukra szinte semmi sem szemét, mindent próbálnak újra felhasználni: üres kartondobozok, hungarocelek, rozsdás vashegyek. A propaganda szöveget nyomatják reggel es este az utcai hangszórókból. Autok alig vannak, itt a motorozás a divat no meg a biciklizés, a második legnépszerűbb négykerekű a teherautó, ide-oda szállítanak mindenfélét.
Mindezek a furcsaságok ellenére, az emberek teljes békésségben élnek, végzik a mindennapi tennivalójukat, és csak mosolyognak mindenen. Azt hiszem ők csinálják jól.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Drága Csilluska!
Egyre gazdagabbak a beírások. Jó dolog, hogy Te is , Péti is más-más dolgokra közelít.
Már igazán jó lenne utánajárnotok, miről szólnak a propaganda szövegek. PL.:" Éljen és virágozzék a megbonthatatlan vietnami és kínai barátság". Mit kell állandóan hallgatni ott abban az irdatlan hangzavarban?
Klári néni, nyanya Anyuc

Zsoka írta...

Nagyon jo olvasni az erdekes beszamolotokat. Ismeretlenul is udvozlet es gratula.
Zsokatol, Klari anyuc baratnojetol Amerikabol, a vadregenyes UTAH-bol.